About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2009. december 12., szombat

37th Annual Annie Awards Nominations

Talán a legjelentőseb animációs díj, az Annie Awards 2010-es jelöltjei megérkeztek.
Héhhéjj! A Secret of Kells is kapott jelölést! Igaz, hogy csak egy kategóriában, de az bizony a legjobb film kategóriája.
Ez az a film, amiben Majdnem dolgoztam (és a magyarázkodás: még Macskafogóztam, amikor készült), mert egy részét itthon is gyártották, a Kecskemétfilmnél. Ezért egy nagy Subidubi illeti!

> Lista az Annie honlapján
> És egy jobban áttekinthető lista az IMDb-ről

Nos, a legtöbb jelölést (ilyenkor statisztikákat szoktak közölni) kis, de végülis nem zavaró meglepetésemre a Coraline kapta. Szorosan mögötte lohol az Up (9 - már nem a film), a The Princess and the Frog kíséretében (8). Még a sokszorosan jelöltek között említendő a Cloudy with a Chance of Maetballs (aminek örülök) a maga 5 kategóriájával.
Miyazaki bácsi is ismét jelölve van a Ponyo-val, ami szintén csodás (Gake no ue no Ponyo). Hanyagolták az Ice Age 3-at (2 jelölés, pedig egy új és erős karakter is megjelent benne, hozzá szép animációval) és a Mary and Max konkrétan 0 jelölést kapott, pedig ha nagyon szigorú vagyok, akkor is legalább a forgatókönyvért lehetett volna jelölni.
Érdekesség, hogy a karakter animáció kategóriában az ötből három animátor a békás Disney filmben dolgozott (köztük a veterán Eric Goldberg is :). Tehát és talán a hagyományos animációnak ismét megvirradt. Ééés: Az Up szintén ebben a kategóriában jelölt animátora eddig ezt az egy munkáját jegyzi az IMDb-n, tehát az ifjak előtt is nyitva állnak a lehetőségek.

Nincsenek megjegyzések: