About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2010. február 21., vasárnap

Waiting for Tati - Sylvain Chomet: The Illusionist

Egy mese az egykori nagysikerű illúzionistáról, aki a mai kor előadói mellett csendesen űzi továbbra is mesterségét Európát járva. Mígnem egyik előadásán Skócia egy kicsiny kocsmájában találkozik a fiatal Alice-val és ez a találkozás megváltoztatja az életét.
A film forgatókönyve a franciák nagy nevettetője, Jacques Tati (a gall Chaplin) és írótársa Henri Marquet közreműködésével íródott még 1956-ban, ám a mester már nem tudta leforgatni ezt a filmjét. Azonban jött Sylvain Chomet, a Beleville randevú rendezője és kirajzolta sírjából (ez durva volt) Tati-t, hogy eljátszhassa utolsó szerepét.

Én mindig is vevő voltam a Tati féle csendes humorra, ez Chomet borongósságával fűszerezve mindenképpen egy különleges élménynek ígérkezik. A Berlinale-n volt a film bemutatója, hogy hozzánk mikor jut el vajon, az nagy kérdés.

A filmben a 11 Second Club versenyzői közül többen is dolgoztak, amiért külön gratuláció Han Liane-Cho-nak és Victor Ens-nek!

2 megjegyzés:

Lyle Nagy írta...

its gonna be sooooo awesome!!!!!!!!!!

Liszka Tamás írta...

Az Illuzionista magyarországi premierje az Anilogue fesztiválon november 25-én!