About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2010. március 9., kedd

Movie: The Blind Side / A vak oldal

"Feel good movie."
Ezt hallottam korábban róla, és mennyire igaz: ez valóban és szó szerint egy igazi Feel Good Movie!

Tényleg! Ha szeretnéd jól érezni magadat, vagy ha alapjáraton is jól érzed magad, de szeretnél még jobban feldobódni, ez a film Rád vár!
És persze, ha nem riadsz meg az amerikai focitól, de elárulom, hogy ez a része egészen visszafogottan van jelen ebben a történetben.
Sandra Bullock-ot egyszerűen imádom! Ahogy a jómódú családanya szerepében megjelenik és osztja az utasításait - mit osztja? szórja! Elképesztő és imádnivaló, annyira tudja, mit akar, hogy nem lehet nem szeretni.
A helyzet az, hogy ez egy amerikai sikertörténet és engem ez cseppet sem zavar. Nincs gondom azzal, hogy Michael Oher-t, a ma egyik legjobb védőjátékosát látom kibontakozni a sikerhez vezető úton. Minden túl szép ebben az adaptációban? Sehol egy kis veszélyérzet, hogy itt akár balul is elsülhetnek a dolgok? Jelentem: a negatív jel tényleg nem nagyon ismerős errefelé! Hősünkkel, a nehezebb kezdeti időszak után, most már csak jó dolgok történnek. - Na, ilyen történetek nincsenek nálunk, ezért is dobtam be ezt a Mozit, onnan kintről, a messzi hamburger szagú kontinensről.
A kötelező 2/3-os fordulatot megint eljátsszák (a felfelé ívelő út közben a főhős kicsit elbizonytalanodik, és a körülmények hatására elfordul szeretteitől), ezekre érzékeny vagyok már egy ideje és mindig direktben hatnak rám, de nem akadtam fenn különösebben rajta. Ez legyen a legnagyobb hibája egy filmnek.

Ez itt az az eset, ami után Úgy marad a szád, igen, pont úgy, ahogy a mellékelt ábrán látható. És Neked szól, ha könnyedén húzod fel azokat az izmokat egy kicsit hosszabb távra.
Szóval: Amellett, hogy amúgy is jól érzed magad, most már csak meg kell nézned ezt a filmet... :)

Peter's Numbers: 8,4/10

> Trailer

Nincsenek megjegyzések: