About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2010. március 26., péntek

Richard Williams: I Drew Roger Rabbit & Others

Az animációs szakember: Richard Williams.

Talán nem kell bemutatnom az urat az animációban utazóknak. Vicces és jellemző, ahogy a kép mögötti videón a különböző járásfajtákat tanumányozza, és a mókában segítőtársául szegődő csavargó záró jelenete igazán spontán és életszagú momentum.
Ebben a rövid doksiban Mr. Williams munkásságán szaladhatunk végig, kezdve a Who framed Roger Rabbit /Roger nyúl a pácban készítésével, majd szóba kerülnek az első animációs filmek is. Befejezésképp a fantasztikusan sokáig készülő, különböző verziókban létező The Thief (vagy Princess) and the Cobbler néhány jelenetével (amihez még a megboldogult Varga Stúdiónak is volt köze, úgybiza!).

Tehát a csóka, aki a Roger nyulat rajzolta, és akinek van Az a bizonyos alapkönyve:
> I Drew Roger Rabbit


Ma Jonas Raeber a MOME-s előadásán megemlítette szerény személyemet, ami igazán jólesett! A hallgatók hirtelen nem tudták, miről van szó, és talán én voltam az egyetlen a teremben, aki nem értette jól a svájci rendező (angol) szavait. :) De nagyon jólesett!

Nincsenek megjegyzések: