About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2010. április 4., vasárnap

The Next 11 Second Club Winner and My Top 5 in March

Woohhooow!
Nos, ilyen szép animációt már régen láttam a 11 Másodperc Klub versenyprogramjában, mint ezt, a márciusi győzelemre legesélyesebbet! Csodásan egyszerűen van megoldva a szitu a méretkülönbségekkel, ezzel az óriás kamasz karakterrel! És milyen finomságok vannak itt! Na, ezt hívják karakter-animációnak! A villanykörte beüzemelése után az a kis toporgás, vagy az örömujjongás kicsit összeszorított térdekkel! Ez itt tényleg egy tinédzser, akiben tombol a megfelelni vágyás, hozzá azokkal a fogakkal és az egész figura megjelenésével. És mindezek mellett még a körítésre is jutott idő: hangulatos bevilágítás, kellemes színekkel, ami nem elsődleges szempont, de sokat dob egy munka összképén.

Egy profi nyilván majd részletesen kivesézi, részemről max annyi hiányzott, hogy a lámpa még egy iszonyatpicit billeghetett volna átkötésként a második jelenet elején (de ennek az égvilágon semmi jelentősége), illetve az edző karakter egy kicsit súlytalanra sikerült. De ezt a részét tényleg a profikra bízom, én egyszerűen imádom ezt a munkát és van egy olyan sanda gyanúm, hogy könnyedén fogja az én Power TV-met a hetedik helyre lökni összesítettben.

És, hogy a többiek miért?... Az én további helyezettjeim a márciusi Top 5-ből:


No. 2
:
Szép, ahogy az elején a fekete karakter bejön (szép járást még mindig nem egyszerű animálni)/ a fehér figurának itt van súlya / a futásnál a törülköző kicsúszik (szép részlet) / és vicces a pucér Bishop kitakarása a jelenet végén.


No. 3:
Feltűnően kevés 2D-s munka született ebben a hónapban és egyértelműen ez a legjobb a kevés közül. Szintén langaléta szitu (bár a végére ez eltűnik) / szép, lendületes rajzok / a 2. jelenetben az edző mozdulatai / a nyúlánk srác sarkakon billegős ölelése / és a lezárás intenzitása.




No. 4:
Nos, ennél a szitu, ami igazán erős nekem, animációban nem egy gigabrutál munka, de olyan jól kijátszotta a hang lehetőségeit egy jeleneten belül, annyira jól és gyorsan meséli el a történetét, hogy öröm nézni.



No. 5:
És végül ismét Mentoros történet. A "Thank you!" egy kicsit visszafogott lett, utána kicsit zavaróan le is dermed a fő karakter, de a vége örülés/őrülés, a mutatós ordító kihátrálással (hozzá azzal az arccal) annyira jól el van csípve, hogy ez felhozza az egész munka minőségét. Tehát egy párszor már újranéztem.


Nyilvánvalóan nem ez lesz a végső sorrend, itt csupán közvetítettem a személyes élményeimet. Holnapra mindezekből már megmásíthatatlan tény lesz, addig lehet szavazgatni.
Egyébként meg biztos csalnak valahogy. Tutira beraktak valami kőprofit a kosaras anim mögé, aki valójában az Animation Mentor-nak dolgozik. Igen, és ez is csak arról szól, hogy Te is virítsd a lóvét és legyél nagyon Mentoros, mert akkor ilyeneket fogsz tudni csinálni!
Na, megyek, bekapom a gyógyszeremet...
(A múlt havi nyertes ismét versenyben van, tyűűű de kíváncsi vagyok, melyik vajhon az ő munkája...)

Nincsenek megjegyzések: