About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2010. június 17., csütörtök

Book - David Lynch: Catching the Big Fish

David Lnch: Hogyan fogjunk nagy halat?

Elég keveset olvasok, könyvet meg még kevesebbet. De David Lynch írásával egyszerűen találkoznunk kellett!


Praktikus kis kézikönyv. Egy kézben is fogható, bárhol olvasható - a tartalmáról nem is beszélve!
Ugyanis Lynch Mesterre rá sem lehet ismerni! Illetve csodás ez a felfedezés, mert a filmjei alapján a franc se gondolta volna, hogy az alkotójuk a transzcendentális meditáció elkötelezett híve! Gyönyörűen barátságos és békés ez az ember, aki itt mesél nekünk. És én személy szerint kapkodok minden apró filmes kulisszatitok után, amiből szintén kapunk egy párat. Szóval, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az olvamányt, amelyből csak két fejezetet hadd jegyezzek most ide:

Ne add fel

Nem könnyű dolog. Alkotni akarsz, de közben élned is kell. Kell, hogy legyen egy állásod, ami néha annyira kimerít, hogy nem tudsz alkotni.
Ha viszont szereted, amit csinálsz, akkor így is úgy is csinálni fogod. Én nagyon szerencsés vagyok. Mindig vannak körülöttünk emberek, akik segítenek. Az én életemben rengeteg ilyen ember volt, aki segített, hogy megtegyem a következő lépést. És azért segítenek, mert már letettél valamit az asztalra, ezért ki kell tartanod és nem szabad feladnod.
Rengeteg minden múlt az életemben a szerencsén. Az én tanácsom: szerezz egy állást, ami mellett időd is marad, aludj és egyél eleget, és dolgozz annyit, amennyit csak bírsz. Sok örömet okoz, ha azt csinálhatod, amit szeretsz. Talán így megnyílnak ajtók, és megadatik a lehetőség, hogy tényleg azt csináld, amit szeretsz. Remélem, így lesz.


A doboz és a kulcs

Fogalmam sincs, mik ezek.

Nincsenek megjegyzések: