Rólam: . . . CV . . . MUNKÁK . . . WIP . . . INTERJÚK . . . KRITIKUSAIM . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2011. április 11., hétfő

Chatty Cathy Pinocchio: Behind the Scenes

Nos és tehát...

Összedobtam egy kis képes beszámolót a 11 Second Club márciusi versenyére készült animációmról, a Chatty Cathy Pinocchioról. Kevesebb szöveggel, de annál több képpel próbáltam szemléltetni, hogyan is készültünk mi erre a megmérettetésre.


1. FELVONÁS
PINOCCHIO SZÜLETIK, 3D-ben

Legeslegelső vázlatok:

A hónap elején, a márciusi szöveget hallgatva az jutott eszembe, hogy egész jól passzolna hozzá valami marionett bábus animáció. Ezután jött az ötlet, hogy jópofa lenne Pinocchioval dolgozni - persze, minimálisan átgyurmázva a karaktert, nehogy jogokat sértsek ezen megmozdulásommal. Refkók, avagy refcsik az eredeti, 1940-es évjáratú klasszikusból:
Fej montázs a tisztelt modellezőnek:


A fej megszületése:
A kezdetek kezdetén Kecskeméti B. Zoli modellezte Pinocchio fejét, de a munka közben iszonyatosan összevesztünk a kifizetéseken (hehe, csak hülyülök :). Az arc és a szemek a végleges változaton is az ő kezének munkája. Itt muszáj megjegyeznem, hogy a fülbelső faragásátkifejezetten szeretem!
A haj az egyik legmacerásabb dolog volt a munkafolyamatban, ezért, az első vázlatok után Hostyánszki Petyával még egyszer nekiugrottunk a modellnek, a fás hatás érdekében.
A végleges fej- és hajforma, textúrákkal, DeNiro-s anyajeggyel:
A régi hajzattal itt már készül az arc rig. Kivitelező: a mesteri Róbert Vári, akarom mondani, Vári Robi (elnézést :)

Új, valamivel pinokkiósabb lábfejek:

A praktikus gondolkodás mindig célravezető szűkös határidők között, ezért is dolgoztunk imígyen. Így született meg egészen könnyedén, néhány nap alatt új karakterünk.
Annyit még meg kell itt jegyeznem, hogy ez a Norman variáció, a fiatal fiú rigje nem volt túl jó választás a karakter alapjának. Miután rákerültek a kiegészítők (fej és lábak), csak akkor vettem észre, hogy alapjáraton bő 1 perc szükséges, hogy megnyíljon nekem mayában, ami munka közben (random fagyások mellett) hosszabb távon egy incurka-pincurkát zavaró volt.

A forgatáson készült képek:


Videó refkó, póréhagymával, kalappal, az alatt meg velem:

Az orr vertex animmal készült, e kép pedig épp ekkor készült:
A finisben. Pinocchio környezettel:2. FELVONÁS
A KÖRNYEZET maga


Háttér referenciák a Pinocchioból
és (itt legalul) A hercegnő és a békából:
További kiegészítők, két, a jeleneteimhez egészen hasonló beállítással:
Nos, itt leleplezem magamat és egy arcátlan lopásról rántom le a leplet: A háttérben megbúvó gyönyörű kandallót bizony (szégyenek szégyene) a Tangledből loptam. A film kiváló, viszont ez nem szép dolog, tehát nem bíztatok senkit hasonló cselekedetre, és mindezt komolyan is gondolom.

A szégyenteljes lopás és kis átfestés után:
Skicc néhány kiegészítőről:
És itt lép megint a színre Hostyánszki Petya, rendes nevén Péter, akinek a pompás környezeti elemeket köszönhetem:3. FELVONÁS
DR. DEVIL, azaz MR. ÖRDÖGPOFAThe Devil, aki (az animáció elkészülte után) itt már a Houdini-ból figyel minket.
Robi ebben az időben kezdett kísérletezni ezzel a csodás programmal és a jeleneteim épp kapóra jöttek neki a hatékonyabb tesztelésben. Szóval kapóra jött a kapórajövés, mindkettőnknek.


Legelső bevilágítás tesztek:


HD környezet teszt (jeee):
És néhány forgatási kép:
Vertex javítások néhány kritikus ponton:
Video, ördögi referenciával:Hát így történt...

Ez volt igaz története ezen animáció megszületésének, amit nagyon élveztem és ami számomra az utolsó volt a 11 területén. Ideje kicsit másfelé fordítanom a tekintetemet (nem tudom, meddig vagyok még képes ezen fennkölt stílusban írni) és egyéb dolgokkal is foglalatoskodnom.
Élveztem ezt az egészet! Elképesztően jó dolog végigvinni egy ötletet és megteremteni valamit, ami a sajátod. Mint egy animációs gyermek. :) És a legjobb, ha mások is segítségedre vannak, hogy a gyermek megszülethessen, azaz, hogy az álom megvalósuljon!

Ezúton is szeretném megköszönni barátian csodálatos munkájukat a segítőtársaknak:
Vári Robinak a bevilágítás, render, utómunka és Pinokkió arc rig munkálatokért
és Hosztyánszki Petinek a kiegészítő modellekért.


Remélem, Ti is élveztétek ezen összeállítást!
Mindenkinek szép napot,
Arrivederci és bye, bye!