Rólam: . . . CV . . . MUNKÁK . . . WIP . . . INTERJÚK . . . KRITIKUSAIM . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2009. november 12., csütörtök

Corto Maltese: La cour secrète des Arcanes with Model Sheets


Ó, azok a régi szép kezdeti idők!
A második (és mostanáig utolsó) film, amin még Kecskeméten dolgoztam. Fázisolással kezdtem, amit néhány hónapig csináltam, majd gondoltam egyet és lementem a karakterellenőrökhöz, hogy megkérdezzem, vihetnék-e jelenetet, amiben a kulcsrajzokat is én tisztázom le. Pillanatnyi zavart láttam az arcukon, de nem ellenkeztek és átmeneti bódultságukat kihasználva megragadtam egy ilyen jelenetet és visszaszaladtam dolgozni.
Milyen jó kezdő pénz volt, sok-sok reggeli éledező hanggal. Héhhéjj, ebben az időszakban gyakran ébredt mellettem a nap.A franciáknál nagy hagyománya volt a Corto Maltese képregénynek, ami még 1967-ben jelent meg először Hugo Pratt tollából. Tehát akkor már több mint 30 éve létezett és erősen jelen volt a gallok kultúrájában.
Többek között ezért sem volt mindegy, hogyan kanyarírjuk mi itt Magyarhonban Corto mélyen tisztelt orrvonalát.
A franciák szőrözősek voltak, de jó volt velük dolgozni.A nyertes epizód, amelyből a film készült, a három füzetes 'Szibériában'.És néhány szépséges modellap a készülő filmhez, számomra erős nosztalgiával.2 megjegyzés:

Scal írta...

Nekem nagyon tetszett ez a film, és nagyon fáj, hogy a többi hat rész nem jött el még hozzánk. Akkor ezeket is itt készítették Kecskeméten? Vagy csak az első részt? Vagy hogy volt ez?

Nagy Péter írta...

Tudtommal csak az első film egy részén dolgozott a Kecskemétfilm. Bocs a késői válaszért. :)