About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2009. november 27., péntek

Movie: Mary & Max

Well...
Szemrevételeztem az Anilogue-n vetítésre kerülő Mary & Max-et! És azt kell mondanom, nagyon szép kis film ez! Egy igazi 'real animation' Ausztráliából, ami közel jár a földhöz és a realitáshoz, miközben mégis megnevettet.
Most valahogy az Anilogue kínálatából az egészestés filmeket kívántam meg és szuper választás volt ez a film! Nagyon szépen, ötletesen végigvitt mozi, két távoli levelezőtárs barátságáról, egy narrátor kíséretében (olyannyira jelen van a mesélő, hogy az volt a fura, amikor megszólalt az egyik szereplő). Ahol nem a mozgatásbeli brillírozás számít, hanem elsősorban ezek a nagyon is mindennapi, kicsit szomorkásan vicces karakterek.
Jó volt együtt nevetgélni a közönséggel az első felében a film szinte minden jelenetén (és később a halált sem kímélte a film). Ilyesmit kívánhat magának minden rendező.
Bár nem számít sokat, de garantált az Oscar-jelölés (és az Up viszi a díjat), mert hál' Istennek figyelnek a film futtatására, mégis attól tartok nálunk nem lesz hivatalosan a mozikban.
Tehát ragadjátok meg a most kínálkozó lehetőséget és nyomás a Toldiba, a maradék előadásra!

Peter's Numbers: 8/10

U.I.: Philip Seymour Hoffman olyan jól játszik a hangjával, hogy meg nem mondtam volna, hogy ő volt Max...




És a rendező, Adam Elliot 2003-as Oscaros rövidfilmje (igazából nem is olyan rövid):

Nincsenek megjegyzések: